Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5

Zaterdag 4 januari mocht Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina de Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. De Erepenning was 12 oktober 2013 al symbolisch door burgemeester Karel Loohuis overhandigt, maar de echte Koninklijke Erepenning moest nog gemaakt worden. Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina is de eerste vereniging in Nederland die de Koninklijke Erepenning heeft ontvangen getekend door onze koning Willem-Alexander.

 

De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen, instellingen en stichtingen. Uitreiking vindt alleen plaats bij het 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina bestond afgelopen jaar 50 jaar. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst mocht Lambert ter Haar, één van de oprichters van Wilhelmina,  de echte Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. Daarmee sluit de vereniging een fantastisch jubileumjaar af waarin vele activiteiten in het teken stonden van het 50-jarig bestaan.

 

In februari werd een jubileumweekend gehouden met een reünie waar alle (oud-)leden van Wilhelmina konden praten en terugdenken aan de mooie tijd die zij bij de vereniging hebben of hadden. Het weekend werd afgesloten met een kerkdienst in de Vredehorst en na afloop werd er gezamenlijk geluncht. Ook het concert in maart stond in het teken van het 50-jarig bestaan van de vereniging. Het werd een jubileumconcert van Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina in samenwerking met de band Haystax. Het was een spetterend optreden waar de vereniging mooie herinneringen aan overgehouden heeft.
Om het jubileumjaar te kunnen financieren werd er een muziekmarathon georganiseerd op 5 oktober. De leden van Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina hebben 12,5 uur non-stop muziek gemaakt en daarmee een knappe prestatie neergezet. 12 oktober werd er een extra concert in De Tamboer gegeven waar Wilhelmina samenspeelde met de band No Name uit Hollandscheveld. Tijdens dit concert werd de erepenning symbolisch uitgereikt aan één van de oprichters van Wilhelmina. De laatste activiteiten in het teken van het 50-jarig bestaan waren de kerstzangdiensten van de muziekvereniging. Één dienst speciaal  voor de kinderen en een dienst zoals we deze gewend zijn van de vereniging. Beide diensten werd er muziekgemaakt in samenwerking met Just4U.

 

Geert Oldenbeuving, bekende Hoogeveener en vader van een van de leden van Wilhelmina, heeft alle activiteiten van het jubileumjaar gefilmd. De film die hiervan gemaakt is, is voor velen een prachtige herinnering aan dit geweldige jubileumjaar. Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina kan met een fantastisch gevoel terugkijken op dit mooie jaar en heeft het jaar kunnen afsluiten met een Koninklijke Erepenning waar ze trots op mag zijn.