Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5

G-orkest

“Op 20 september 2004 startten een aantal leden ven de christelijke muziekvereniging “Wilhelmina”, met vrijwilligers, het muziekuur voor mensen met een lichamelijke- en of een verstandelijke beperking”, zo omschreef stichting “De Leite” (nu Promens Care) heel bescheiden de eerste repetitie van het G-orkest van “Wilhelmina”.

15 , meest jongelui, van de stichtingen “Promens Care”, “Philadelphia” en “Visio” maakten hun eerste muziek in het Wilhelmina Muziek Centrum aan de Groenewegenstraat in Hoogeveen. Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot 25 leden. In januari 2008 kregen de muzikanten van het G-ortkest uniformen, waar ze erg trots op zijn. Eens in de veertien dagen op maandagavond repeteert het G-orkest onder leiding van dirigent Jaap Scholing, die met veel plezier weer “op de bok” staat. Een aantal vrijwilligers zetten de instrumenten klaar, (veelal slagwerk), anderen begeleiden het muzikale gedeelte, weer anderen zorgen voor de koffie en frisdrank.

Het G-orkest treedt regelmatig op, zoals op het concert van alle geledingen van “Wilhelmina” in het voorjaar in de Tamboer en in het najaar op de Hoofdstraat in Hoogeveen voor de Hema. Sinds februari 2012 heeft het G-orkest ook een eigen concert in het Wilhelmina Muziek Centrum met een koor erbij, dit jaar waren dat “De Dickinger Geuzen” uit De Wijk. Dat is zo goed bevallen, zodat “De Dickinger Geuzen” op 22 februari 2013 weer uitgenodigd zijn.

g-orkest-wilhelmina-hoogeveen