Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5

Brass Ensemble

Mogen we ons aan u voorstellen?
Wij zijn muzikanten van “Wilhelmina Brass”, een onderdeel van de christelijke muziekvereniging “Wilhelmina” te Hoogeveen.
Ons brass ensemble bestaat uit 9 muzikanten: 4 bugels, 2 baritons, 2 euphoniums en een bas-tuba.
Onze dirigent is Gerrit Jan de Groot.

We hebben een breed en gevarieerd repertoir, van geestelijke koralen en bewerkingen van klassieke muziek tot oorspronkelijk voor brassband gecomponeerde werken.
Ons brass ensemble werd een aantal jaren opgericht als een studie ensemble van de muziekschool te Hoogeveen onder leiding van docent Martin Oosterwijk.
Toen Martin het te druk kreeg met andere muzikale werkzaamheden hebben een aantal leden van Wilhelmina een paar jaar geleden besloten om met een brass band bezetting verder te gaan onder leiding van Gerrit Jan de Groot.
In de korte tijd dat “Wilhelmina Brass” bestaat mochten we optreden in zangdiensten georganiseert door “Hoogeveen zingt” en Zuidwoldiger Zangavonden, maar we traden ook al een keer op bij popkoor “De Harmony Singers”.

Wilt u inlichtingen over een optreden, kijkt u dan op Wilhelmina-Hoogeveen.nl met een link naar Wilhelmina Brass. Ook kunt u bellen met: Jan Oosterveen, tel 0528-268620, mailen kan ook jan.oosterveen@home.nl