Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5

Zaterdag 9 maart gaf Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina in De Tamboer in Hoogeveen een spetterend jubileumconcert. Dit deed zij in samenwerking met de band Haystax uit Enschede. Het thema van de avond was ‘Net even anders’, daar was niets te veel mee gezegd. Het was misschien wel een understatement.

Bij binnenkomst werd er muziek gespeeld door het G-orkest van Wilhelmina. Het was erg mooi om te zien hoe zij in de muziek opgingen. Een half uur lang zorgden zij voor een gezellige sfeer in de zaal voorafgaand aan de opening. De voorzitter opende hierna de avond en kondigde het eerste nummer van het jeugdorkest aan. Het jeugdorkest bestaat uit zo’n 20 enthousiaste jongeren. Zij speelden vier nummers, waaronder Smile en Seafoot shuffle. De jonge blazers lieten horen dat zij prima voor de dag kunnen komen zonder de extra ondersteuning van oudere orkestleden.

Majorettes en minirettes zorgden voor een twintig minuten durende show waarin oude dansjes weer in een nieuw jasje gestoken. Maar ook werd er op nieuwe muziek van o.a. Beyonce en Adele gedanst en getwirld. Van jong naar oud, iedereen deed mee in deze show die opgebouwd was uit verschillende muzieknummers. Het was leuk om te zien dat alle majorettes en minirettes er samen een grote show van gemaakt hadden. Op het doek achter het podium werden foto’s gepresenteerd van vroeger en van nu.

Na de majorettes speelde de malletband o.l.v. Jan Weijenberg verscheidene nummers. Zij speelden o.a. Symphonic Soul en een combinatie van nummers uit de film The Hobbit. Leon Giethoorn, een van de jongste leden van de malletband, kreeg de kans om zijn talenten aan het publiek te tonen. Je kon een speld horen vallen in de zaal tijdens zijn solostuk, zo stil was het. Na afloop kreeg hij dan ook een daverend applaus van het publiek.

Na de pauze speelde het orkest van Wilhelmina een uur lang samen met Haystax. Zij speelden o.a. nummers van Abba, Michael Jackson en John Denver. Dit alles speelden zij in bluegrass stijl. Als klap op de vuurpijl was er een gezamenlijke afsluiting. Het nummer Kiss van Prince werd gespeeld door Haystax, de malletband en het orkest. De majorettes maakten het plaatje compleet met hun felgekleurde outfits en bijpassende dans. Het thema ‘Net even anders’ werd met deze afsluiter goed benadrukt. Halverwege het nummer kwamen alle leden van Wilhelmina het podium op en werd er een gigantisch lawaai gemaakt. Iedereen ging uit zijn dak. Na zestien maten complete chaos werd de draad weer opgepakt en het nummer uitgespeeld.

Het was een avond vol muziek, maar ook werden er een paar leden in het zonnetje gezet. Dirigent Jan Weijenberg werd bedankt voor zijn jaar (interim)dirigeren van de malletband. Hij nam tijdelijk de taak als instructeur over van Jan ter Haar die vorig jaar aangaf na 40 jaar bij de vereniging te stoppen als instructeur van de malletband. Jan Weijenberg gaf het stokje door aan Herman Fokkema. Ina Nijmeijer, al 30 jaar instructrice van de majorettes en minirettes, werd tot erelid benoemd, als dank voor al haar tijd en inzet voor de Chr. Muziekvereniging Wilhelmina. Kortom het was een zeer geslaagd en zeker ook druk bezocht jubileumconcert met dank aan Haystax.

Geschreven door Joyce Doldersum