Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5

Afgelopen vrijdagavond was er bijna geen parkeerplaats meer vrij aan de Groenewegenstraat bij het Wilhelmina Muziek Centrum in Hoogeveen. Het G-orkest van Wilhelmina hield voor het eerst haar eigen concert.
Muzikale gasten waren: De zangers van het shantykoor “De Dickinger Geuzen” uit de Wijk. Het koor staat onder leiding van dirigente Irene van Wijk en het G-orkest heeft als dirigent Jaap Scholing. De zaal was tot de laatste plaats bezet, sterker nog, er moesten stoelen worden bijgeplaatst en iedereen moest een beetje inschuiven. Op zoveel publiek had de organisatie niet gerekend. Het programma was gevarieerd, dan weer speelden de muzikanten van het G-orkest een paar nummers en daarna zongen de Geuzen weer een aantal liedjes. Het G-orkest begon het concert met haar herkenningsmelodie, de mars die altijd weer in de smaak valt “Alte Kamaraden”. Een succesnummer, meestal bij de ouderen, is het nummer “De Kleppermars”, een muziekstukje, waarbij de muzikanten goed naar de dirigent moeten kijken, wanneer ze moeten klepperen.

“De Dickinger Geuzen” hadden veel succes met de zeemansliedjes, maar ook met een lied dat ging over kozakken, er was zelfs een echte kozak aanwezig. Wat het publiek en vooral de G-muzikanten schitterend vonden, was, dat er iemand van het koor Jannes heette, niet de echte Jannes, maar toch …… En Jannes, de zanger van de Geuzen, zong ook een lied over Jannes. Irene van Wijk en Jaap Scholing stonden er niet alleen voor, om het koor en het G-orkest te dirigeren, ze kregen vaak assistentie van een aantal jongelui, die de zangers en muzikanten tot grote prestaties wisten te brengen. De avond werd afgesloten met het bekende “Het kleine cafe aan de haven”. Publiek en muzikanten en zangers kunnen terug zien op een geslaagde muziekavond.