Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5

Voor de eerste keer organiseerde Wilhelmina Brass zondagmiddag 30 oktober een theeconcert. Het concert werd gehouden in het Wilhelmina Muziek Centrum aan de Groenewegenstraat. Wilhelmina Brass is een onderdeel van de christelijke muziekvereniging Wilhelmina.
Ladyspeaker Evelieke van Dijken legde de bezoekers uit welke instrumenten de muzikanten bespeelden, 5 bugels, 1 bariton, 2 euphoniums en 1 bastuba. Wilhelmina Brass staat onder leiding van Gerrit Jan de Groot.
Maar er waren ook muzikale gasten in het Wilhelmina Muziek Centrum: Het Hoogeveens Gemengd Koor “Con Amore”, dat onder leiding staat van Henry Huisjes. Vijftig enthousiaste zangers en zangeressen met een breed programma zoals musicalsongs, populaire muziek en lichte klassieke muziek. Wilhelmina speelde onder andere de bekende mars Scippio, de Trumpet Voluntary en ook Joodse muziek, namelijk het nummer Klezmer Far Chalil. Maar het koor deed voor Wilhelmina Brass niet onder, een dubbel kwartet van zangers voerden het bekende werk “May it be” uit Lord of the Rings” uit. Ook het bekende werk van A.Dvorak’s “Going Home” werd door een mannenkoor gezongen. Maar dat koperblazers en zangers en zangeressen het goed met elkaar muzikaal kunnen vinden uitte zich in het ten gehore brengen van de nummers “The Rose” en “Standing By” uit de Young Verdi.
Een bijzonder geslaagde middag met muziek en zang voor iedereen.