Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5


Zaterdag 21 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur stonden hordes mensen op Hoofdstraat Zuid in Hoogeveen te kijken naar de enthousiast musicerende G-orkesten. Het G-orkestenfestival is georganiseerd door de leiding van het G-orkest van Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina. De vereniging bestaat dit jaar 50 jaar en wil dit ook voor het G-orkest niet zomaar voorbij laten gaan.
Het G-orkestenfestival is speciaal gericht op muzikanten met een beperking. Op het festival kon worden geluisterd naar vier G-orkesten. Op het plein bij ‘Schomaker Mannenmode’ speelde de Showband Doe Maar uit Ermelo onder leiding van Johan Kwakman. Voor de showband waren twee tenten opgezet, ze bestaat namelijk uit 50 muzikanten. Op het plein voor Hema spelen de Altiband uit Meppel o.l.v. dirigent Bert Koster en het G-orkest van Wilhelmina uit Hoogeveen o.l.v. dirigent Jaap Scholing. Beide orkesten bestaan uit ongeveer 25 muzikanten. Om de beurt speelden zij verschillende muziekstukken. De Stienstraband uit Assen trad op, op het plein tegenover juwelier Jan ten Hoor. Zij komen uit Assen en zijn met ongeveer 35 muzikanten. Om de band zo nu en dan wat rust te geven, speelde ook de boerenkapel van Wilhelmina op dit plein.
Het festival werd druk bezocht, vele mensen stonden te kijken terwijl de G-orkesten musiceerden. Het festival werd afgesloten op het plein bij ‘Schomaker Mannenmode’. Alle G-orkesten en de boerenkapel van Wilhelmina verzamelden zich bij het plein en speelden gezamenlijk een slotstuk.