Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5

Dinsdagavond vond de feestelijke overhandiging plaats van een grote muziektent aan het het G-orkest van de muziekvereniging Wilhelmina door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

De muziekvereniging heeft al 10 jaar een G-orkest (een orkest van verstandelijk beperkte mensen). Eén keer in de twee weken repeteert  het orkest op maandagavond in het Wilhelmina Muziek Centrum aan de Groenewegenstraat in Hoogeveen.

Nu heeft Fonds Verstandelijk Gehandicapten  besloten om het G-orkest een muziektent te geven, waardoor zij altijd en overal  buiten-optredens kan verzorgen. ook als het weer niet mooi  is.   Een prachtig gebaar, waar G-muzikanten en de muziekvereniging  blij en dankbaar voor zijn.

Het Fonds verstandelijk gehandicapten wil bereiken dat onze samenleving mensen met een verstandelijke handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Het Fonds steunt projecten die het mogelijk maken om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook mensen met een verstandelijke beperking willen niets liever dan erbij horen, naar school gaan, sporten, koken, musiceren of de trein nemen. Dagelijkse dingen die voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn, maar waar zij hulp en steun van anderen bij nodig hebben.

Op de foto:  de tent, enkele bestuursleden van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en een afvaardiging van de Muziekvereniging Wilhelmina (Foto:  André Weima)