Skip to content

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

onderscheiding

Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

header-majo-2013

Orkest Koninginnedag

2

Malletband Sinterklaasintocht Krakeel Hoogeveen

3

De boerenkapel

4

De muziekvereniging voor jong en oud!

5

Eind 2011 heeft Gerben Pol besloten zijn functie als dirigent bij Wilhelmina neer te leggen. Hoewel de beslissing voor het orkest behoorlijk onverwacht kwam en die beslissing uiteraard te betreuren is moeten we deze wel respecteren.

Uiteraard werd onmiddellijk een sollicitatieprocedure in werking gezet om zo snel mogelijk een waardige opvolger voor Gerben te kunnen vinden.
Ondertussen werd er ook een interim dirigent gezocht om het orkest door een “dirigentloze” tijd heen te kunnen helpen, erg belangrijk omdat in deze periode twee belangrijke optredens op het programma stonden: de kerstzangdienst en de kerstnachtdienst. Deze taak werd op voortreffelijke opgepakt door Tjeerd Barkmeijer, die met het orkest het kerstrepertoire instudeerde en de kerstzangdienst leidde. Helaas was Tjeerd de kerstnacht verhinderd, zodat er nog een tweede dirigent gezocht moest worden die gevonden werd in Benny Eissens. Aan hem de zeer ondankbare taak om met slechts één repetitie het orkest klaar te stomen voor de kerstnachtdienst, iets wat ook hem voortreffelijk lukte.

Inmiddels liep de sollicitatieprocedure ook in een sneltreinvaart. Niet omdat er overhaast naar een nieuwe dirigent gezocht werd, maar omdat de kwaliteit van de kandidaten en de proefdirecties dusdanig hoog was dat er al heel snel een keuze gemaakt kon worden. Die keuze is gevallen op Jan Wijenberg. Deze 45-jarige Limburgse Assenaar heeft klarinet en directie gestudeerd in Maastricht en Amsterdam, heeft al bij diverse vooraanstaande ensembles en orkesten gespeeld en een aantal orkesten gedirigeerd. Na de fusie tussen de Koninklijke Militaire Kapel en de JWF kapel is hij in Assen terecht gekomen en speelt nu bij de KMKJWF basklarinet.

Uiteraard bedanken we Gerben Pol voor het leiding geven aan het orkest en jeugdorkest de laatse paar jaren en bedanken we Tjeerd Barkmeijer en Benny Eissens voor hun hulp de afgelopen weken en wensen we Jan Wijenberg veel succes in de komende tijd. De eerste repetitie met Jan was in ieder geval al erg positief, maar zoals onze voorzitter al tijdens de nieuwjaarsreceptie zei: “Net als dat topatleten zichzelf in het pre-olympisch jaar 2011 moesten bewijzen om in 2012 met de spelen mee te mogen doen zullen wij ons als vereniging in dit pre-jubileum jaar ook moeten bewijzen om van ons 50-jarig jubileum in 2013 een succes te maken, dus er is werk aan de winkel!”